100 sommardagar – vad vill du göra med dem?

SommarEn tidigare kollega till mig brukade alltid skicka ut en fin dikt till alla på jobbet den 1 juni. Den handlade om att just idag, så ligger det 100 orörda sommardagar framför oss. Dikten är skriven av Alf Henriksson. Det är en härlig men också pirrig känsla att tänka på de där 100 dagarna, som första sidan i en ny dagbok eller ett nytt anteckningsblock. Oskrivna.

Jag tycker att det är viktigt att påminna sig om varje dags värde, sommardag eller inte. Under maj har det känts som om allting är tvunget att hända så att det blir klart INNAN sommaren. Maj har rusat iväg, och det går ju inte att spara vare sig tid eller upplevelser. Det är här och nu. I dikten står det att en av de där sommardagarna kommer att vara den största. Det är bara det att jag vet ju inte vilken ännu, så då gäller det att ta vara på den när den väl kommer och inte missa ögonblicket för att jag har för bråttom.

Jag försöker vara så närvarande jag kan och njuta av nuet, men givetvis planerar jag ju också för sommaren, och tänker på att jag skall göra något riktigt bra av den. Jag kommer att jobba stenhårt med att få ut min online-tjänst, som jag hade hoppats på att lansera redan nu i vår, affärsutveckla, slutföra min bok, tan hand om mina kunder, och njuta allt jag kan av allt det som de 100 dagarna kommer att erbjuda. Önskar nu 100 sköna sommardagar för alla! (Bilden är tagen på min sommarfavoritplats – min egen veranda. Där har många sommarögonblick avnjutits).

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 4 =