Att skapa värde – ett favorittema!

LjusfinnarenI går hade jag en intensiv dag. Träffade tillsammans med alla andra mentorer de nya startupbolagen som går in i acceleratorprogrammet på thinkaccelerate.com. Fick feedback från ett av bolagen efteråt att de vill ha mig som sk lead mentor, dvs huvudansvarig mentor. De ville ha hjälp med att kommunicera sitt koncept, för de står redo att kommersialisera. Härligt med så snabb feedback och en chans för mig att skapa värde.

På eftermiddagen var jag hos kund och därefter åkte jag vidare till Malmö för att hålla ett föredrag på Trust. Jag pratade om min bok Ljusfinnaren, och hur den har skapat värde för mig men också i större sammanhang, eftersom del av försäljningen går till Svenska FN-förbundets kampanj FLICKA.

Men jag pratade också om en grundförutsättning för att kunna skapa värde fullt ut för sig själv och andra: självinsikt. Självinsikt gör att du vet vad du själv kan tillföra i olika sammanhang och vad du behöver förstärka. Du vet om dina styrkor och kan utnyttja din fulla potential till att skapa värde. Har du en ledande roll i din organisation är självinsikt den viktigaste byggstenen i ditt ledarskap. Detta och mycket annat skriver jag om i min handbok, som nu börjar ta form, och kanske är det snart dags att släppa ut ett litet smakprov på den här?

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + nitton =