”Att träna för 10” – insikt och energi från Igor Ardoris

Stork - symbol för mycket gottIdag har jag varit och lämnat min bok Ljusfinnaren på Flyinge Kungsgård där SM i fälttävlan hålls i veckan. Jag sponsrar med boken och hoppas såklart samtidigt på att den skall säljas och ge klirr i kassan till Svenska FN-förbundets kampanj Flicka. Passade samtidigt på att gå på en av föreläsningarna som hålls i samband med tävlingarna  – den handlade om mental träning och hölls av Igor Ardoris. På en timme lyckades han förmedla mycket insikt och verktyg till sin publik. Grymt bra för att tala klartext.

Han pratade bl a om att ”träna för 10”. Med det menar han att man i det sammanhang man befinner sig – jobb, relationer, tävling/idrott – alltid har en skala att förhålla sig till. 10 på den skalan är det värsta och tuffaste som du kan råka ut för och lär du dig hantera det får du också perspektiv på resten. Han pratade också om att känslor kan blockera dig så att du inte kan tänka och lära sig något av de situationer du ställs inför, men att man kan ta kontroll över detta genom att kontrollera sin uppmärksamhet. Var riktar jag mitt fokus?

Ett verktyg för att ta kontroll och rikta uppmärksamheten rätt är andningen och vi fick även rent praktiskt exempel på hur man kan fokusera rätt. Men som vanligt finns det inga genvägar, självklart krävs träning. ”Träning är bron mellan kunskap och kompetens”, som Igor så klokt uttryckte det. Och vill man bli bättre skall man lära av de som är där man själv vill vara. Hur gör de? Dvs att skaffa sig positiva förebilder är både effektivt och energigivande. Och som en bonus fick jag se storken inta paddocken på Flyinge. Storken är tydligen symbol både för förnyelse, kreativitet, framgång och lycka, så jag antar att detta sammantaget made my day!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =