Begin with the end in mind – sätt en målbild!

Sätta och nå mål

Foto: Bill Ault

Jag älskar denna formulering som kommer från Stephen Coveys fantastiska bok ”7 habits of highly effective people – powerful lessons in personal change”. Grundtanken är att om du har målbilden klar för dig, så kan du fokusera på det som tar dig till det målet. Kan tyckas enkelt men varför gör vi det då inte oftare?

Har reflekterat över det när jag nu har gjort ett jobb för en kund, som vill ha hjälp med att definiera sin marknadsfunktion och vilka krav man bör ställa på den. Ja, det blir ju helt beroende av vad marknadsföringen skall leverera på för målsättningar. Likaså när jag arbetat med kommunikationsplattformar för kunder, så har det blivit så tydligt när man definierar mission, vision och affärsidé, vad det är man måste fokusera på här och nu för att gå i rätt riktning.

Själv måste jag ju leva som jag lär, tänker jag sedan. Jag har en tydlig målbild för det här året, men nu ligger på min to do list att göra den långsiktiga övningen att sätta upp en målbild för var jag vill vara med mitt företag om 2 – 3 år. Och det fina med att göra det är ju att saker och ting faktiskt har en tendens att bli som du tänkt dig. I alla fall i mycket större utsträckning än om du inte har satt upp målbilden.

 

2 Kommentarer
  1. Thomas Frenning
    Thomas Frenning says:

    Intressant! För precis så är det, mål som inte är tydligt definierade och nedskrivna är och förblir bara önskningar. Lite av detta kommer mitt föredrag att handla om den 20/4. Bra att du redan har förstått

    Svara

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − fem =