Drömmen om en minimalistisk jul

I takt med att jag har blivit äldre har jag blivit lite klokare. Jag har i alla fall förstått mer om hur jag fungerar och vad jag tycker är viktigt. Det har inneburit att jag har insett vad som verkligen betyder något för mig och vad jag faktiskt kan skala bort. Jag vill leva mer minimalistiskt. Jag har till exempel insett att jag inte vill ha en massa saker omkring mig som äter av min tid. Jag vill inte underhålla och sköta om ting, utan hellre känna mig fri och uppleva saker. Behöver jag något lånar eller hyr jag hellre än att äga själv. Och fler och fler tror jag tänker så, det är bland annat det som driver hela delningsekonomin.

Minimalistisk är inte detsamma som att avstå och försaka utan snarare handlar det för mig om att medvetet välja vad jag vill fylla mitt liv med. Om ni läste det förra inlägget om julstädning som handlade om att ta bort, så handlar det här alltså om det jag vill ha kvar i livet, inte det jag vill städa bort.

Tänk dig en minimalistisk jul i ordets rätta bemärkelse! Vad är verkligen viktigt för dig? Vi har till exempel valt bort julklapparna till vuxna. Om jag bara behöver köpa julklappar till barn och inte till vuxna, så blir det så mycket lättare. Jag hinner kanske umgås med mina nära och kära istället. Julen är en bra tid för både umgänge och reflektion, om man bara kan unna sig att landa. Det är den perfekta tiden för att reflektera och ladda inför ett nytt år. Kanske även börja planera för ett lite mer minimalistiskt 2018?

Jag hoppas att du tar med dig precis det du vill ha och fylla ditt liv med in i 2018! Njut av julledigt dessförinnan. God Jul och Gott Nytt År!

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 16 =