Ensam är inte stark

mentorDen senaste tiden har jag arbetat en del med mentorskap och coaching inom de områden där Lightfinder verkar. Det har slagit mig hur kraftfullt det är, när man får möjlighet att ventilera sina tankar med andra människor och också höra sig själv uttala högt det man går och tänker på.

Det här fungerar positivt på många olika sätt: dels så sticker man hål på troll som annars skulle vuxit sig stora när de får hålla till ostörda i ens egen tankevärld, dels så lyfter man fram och ger energi åt idéer och tankar som är värda att få växa sig starka. Men kraft alstras inte bara hos den coachade eller adepten. Jag, som i det det här fallet har varit coach och mentor, får också enormt med energi av mötet med en annan människa. Kraft uppstår när insikt drabbar, både den coachade och den som coachar.

Nej, ensam är inte stark. Det har jag verkligen tagit fasta på, och om det här handlar en del av den affärsutveckling som jag ägnar mig åt på Lightfinder just nu. Det kommer att bli fokus på mentorskapets styrka och möjligheter, och jag hoppas kunna återkomma till detta här i bloggen inom en inte alltför avlägsen framtid!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 2 =