Föreläsningar om hur man skapar Växtkraft

A M BergJag tror att ledarskap är en underskattad framgångsfaktor. Ibland är det så att företag faktiskt lyckas trots dåligt ledarskap. Hur skulle det se ut om dessutom ledarskapet skapade förutsättningar för växtkraft? I min bok ”Växtkraft! Värdeskapande verktyg för chefer och entreprenörer” pratar expertpanelen jag har intervjuat om att förbättringspotentialen är stor. Och detta gäller små som stora företag, entreprenörer likaväl som chefer i större organisationer.

Jag har skissat på två olika föreläsningar kopplade till min bok. Mina funderingar just nu handlar om en kortare inspirationsföreläsning på ca 20 minuter, där jag kommer att prata om hur man genom gott ledarskap inspirerar till gott medarbetarskap och kreerar kundskap, och därmed växtkraft för sig själv och sin organisation. Jag har också skissat på en lite längre föreläsning, ca 45 minuter. Där kommer jag att gräva djupare och även plocka fram något av verktygen som beskrivs i boken och gå igenom det. Sedan ska föreläsningarna givetvis gå att anpassa efter behov.

Böcker till alla deltagare på föreläsningarna ska vara en del i upplägget, så att man efteråt kan gå hem och praktisera. Gå från ord till handling helt enkelt. Min förhoppning är att man kan kickstarta med en föreläsning men få effekten att vara  – och kanske bli permanent! – genom att få med sig boken hem och använda i vardagen.

Jag hoppas och tror att det här kan bli intressant och givande, och jag tar tacksamt emot tips och intresseanmälningar. Vem behöver ledarskapsinspiration som sedan är möjlig att ta vidare i konkret handling, för att skapa växtkraft i sin organisation? Hör av er! Föreläsningarna kommer att bli klara under augusti.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =