Funderingar och tips i semestertider angående tillgänglighet

semestertiderJag läste för några dagar sedan en artikel av Jan Gradvall, där han konstaterade hur hela arbetslivet förändrats med hjälp av teknik och mobila enheter. Arbetar det gör många människor mer eller mindre hela tiden genom att alltid vara tillgängliga via sin telefon. Arbete och fritid flyter ihop. ”Säg inte till mig att lägga ifrån mig mobilen, jag arbetar ju”. Så sade någon av dem han hade pratat med. Mobilen är det nya skrivbordet.

Ja, det är verkligen sant och jag känner igen mig själv. Jag arbetar mer eller mindre hela tiden och jag bryr mig inte så mycket om var jag är. Mobilen och datorn är allt jag behöver. Jag vill vara tillgänglig för mina kunder. Alla verktyg jag använder är webbaserade. Mina kunder kan också befinna sig var som helst. Ibland arbetar jag med dem när de är på andra sidan jorden, och då kan förstås tidszoner ställa till det lite… Men i grunden känner jag mig också väldigt fri och styr min tid på ett effektivt sätt.

Men är det här bra eller dåligt? Sanningen är väl den att det är varken eller utan det handlar om hur du väljer att göra så att det fungerar för dig. Nu är det semestertider. Är det bra att alltid vara tillgänglig då? Då tänker jag att det är då du behöver arbeta med din personliga mission och dina livsroller för att förankra dig själv ordentligt innan du svarar på det. Jag vet hur jag vill ha det, men det kanske inte fungerar för dig. Är du intresserad av att få veta mer om hur en personlig mission kan hjälpa dig kan jag rekommendera Stephen Coveys fantastiska bok ”7 Habits of Highly Effective People – Powerful Lessons in Personal Change”. Jag arbetar också med en variant på detta när jag fokuserar på ledarskapet i mitt koncept. Jag tror på att för att kunna ha en skön semester måste du kunna leda dig själv.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =