Nu så är det jul igen….

julEtt år har gått, det är jul igen. Förra julen skrev jag om att det är en tid för eftertanke, tacksamhet och nyfikenhet. Det känns lika relevant i år. Eftertanke och återhämtning behövs efter en många gånger intensiv höst. Tacksamhet och ödmjukhet inför det man har. Och till sist nyfikenhet på vad det nya året kan bära med sig.

Det jag funderar på är om jag har lärt mig något nytt under året, och det kan jag verkligen säga att jag har. Jag har haft förmånen att träffa nya människor, nya kollegor på Connect och nya kunder som har lärt mig saker. Jag har utbildat mig. Jag har testat mina gränser och utmanat mig själv. Det har hänt saker med mig som människa. Tack vare en ganska stor dos nyfikenhet tror jag.

Jag är enormt tacksam för att jag har fått vara frisk och stark under hela året. Är också enormt tacksam för att min bok, som jag jobbat med under två år, har blivit antagen till förlaget Roos&Tegnér. Det känns fantastiskt!

Det jag också har blivit bättre på är att ta vara på nuet. Och det är där eftertanke kanske kommer in. Att våga stanna upp och summera. Så in i nästa år tänker jag ta med mig att jag ska öva mer på både eftertänksamhet, tacksamhet och nyfikenhet. Alla tre ingredienserna behövs, och jag tror att om man är duktig på att använda sig av dem så mår man bättre.

Önskar er en God Jul och ett 2017 fyllt av eftertänksamhet, tacksamhet och nyfikenhet!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − åtta =