Julstäda i ditt liv

cleaningBehöver du julstäda? Slagg låter inte trevligt och det är det inte heller. Jag lånar ordet från en LinkedIn-post av Per Holknekt som jag tyckte var väldigt bra och tänkvärd när jag läste den. Han beskrev att han i en period i sitt liv när han hade opererats, och under sin sjukskrivning hade en hel del tid att tänka, gjorde upp med en del saker i livet som tog plats men på fel sätt. Han rensade bort och storstädade fast i sitt liv. Tog bort massa slagg, som han uttryckte det, och då blev det plats för annat. Hans liv började blomstra.

Vad är då slagg? Det kan nog bara var och en själv svara på vad gäller just sitt liv. Det kan vara dåliga relationer, dåliga samveten, ouppfyllda löften, saker som du gör som du egentligen inte vill själv men det förväntas av dig, tråkiga jobb eller arbetsuppgifter som suger energi, människor som suger energi… Listan kan göras lång. Ibland kan det vara bra att göra en omvänd planering: vad vill jag INTE. Istället för vad vill jag.

Personligen tycker jag att julen kan vara en bra tid för att få korn på slaggprodukter i livet. Vid den här tiden på året, som förknippas med många traditioner, tänker jag också i termer av just tradition och slentrian. Traditioner vill jag bevara och vårda. Men saker som går på slentrian har kanske inget egentligt värde, de tar bara upp onödig plats i mitt liv.

Det är dags att preppa för ett nytt år och fokusera på vad jag vill ha kvar i mitt liv 2018. Det är jobbigt att storstäda eller om man så vill julstäda, men precis som när man har ett nystädat hus hemma, så inbillar jag mig att det är en skön känsla med ett nystädat liv. Jag tänker låta mig inspireras av Per Holknekt och åtminstone damma av lite här och där i mitt liv innan jag går in i 2018. Hur långt du tar din storstädning kan bara du bestämma. God Jul och ett Gott, Nystädat Nytt År!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + nitton =