Kickstart efter semestern?

semesterKommer du tillbaka fylld av energi, tankar och idéer efter semestern, redo för en kickstart? Har du en tydlig bild av hur du vill utveckla ditt uppdrag, din organisation, ditt företag, dig själv? Eller hur är det egentligen? Semester är ju till för att tanka och ladda om. Ibland känns det inte riktigt så och du kommer tillbaka till arbetet och längtar redan till nästa semester. Det finns ju olika anledningar till varför det kan kännas så, men här är tips för att komma igång. Enkla, självklara, det handlar bara om att göra det. Just do it.

1. Passion, 2. Planering, 3. Prioritering

Om du inte redan gjort det under semestern, se till att göra en ordentlig målbild för dig själv som handlar om vad du vill åstadkomma i ditt arbete. Vad känner du passion inför? Allting blir bättre om det utgår från det som är lustfyllt. Om det du ser framför dig inte är det minst lustfyllt så är det också en viktig insikt. Då kan din målbild och planering handla om att det krävs förändring.

Planera för det du vill åstadkomma. Hur förverkligar du din passion? Men innan du tar action så skall du prioritera Read Full Article. Allt är inte lika viktigt och du skall inte falla på eget grepp så luften går ur dig innan du ens har börjat. Vad är det absolut viktigaste du måste göra för att ta rätt steg i riktning mot din målbild? Boka in möten med kloka människor och få energi och input, förkovra dig om du måste, göra en projektplan, produktutveckla, ta reda på mer om kundbehovet? Och lägg det på en lagom nivå så du inte blir avskräckt, bättre att komma igång än att planera ihjäl sig.

Just nu har jag arbetat med att utveckla min affärsidé, och fick en viktig pusselbit från ett givande lunchmöte jag hade för någon vecka sedan. Jag har arbetat med min marknadsplan och prioriterat för det kommande året, eftersom jag gör bokslut den 31/8. Jag älskar det nästan fysiska ljudet, ja jag kan i princip höra hur det knäpper till, när en insikt faller på plats och jag ser vilka vägval jag skall göra. Bäst av allt, jag känner passion, vill bara börja jobba med det… Exakt den känslan vill jag givetvis också att mina kunder skall ha, när vi har arbetat tillsammans i ett projekt för att kunden skall kunna förverkliga sina målbilder.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tolv =