Nätverk, nätverk och nätverk!

nätverksträffVad är viktigast i livet? Och vad är viktigast i yrkeslivet? Jag tänker som en mäklare som får frågan vad som är det tre viktigaste sakerna att tänka på när man ska köpa bostad: läget, läget och läget. Det är grunden. På samma sätt skulle jag vilja säga att relationer, relationer och relationer är viktigast i livet och översatt till yrkeslivet blir det nätverk. Vad är viktigast i mitt yrkesliv? Jo, nätverk, nätverk och nätverk.

Hur mycket tid lägger du på att bygga, utveckla och inte minst vårda ditt nätverk? Perosnligen upptäckte jag hur viktigt detta var relativt sent i mitt yrkesliv. Rätt länge trodde jag att man kunde klara sig genom att prestera bra. Min erfarenhet är också att ganska många kvinnor tänker just så. Då är det dags att tänka om!

Det här blogginlägget skrivs med anledning av att jag ska åka på den årliga träffen med FEW1, For Executive Women Årskull 1. Jag ska snart ge mig iväg med min röda bil och min röda väska (allt som har med transporter att göra är rött hos mig!) och ser fram emot vår träff. Vi är tolv kvinnor som tillsammans gick en ledarskapsutbildning och nu följt varandra i mer än tio år. Jag vågar påstå att alla vi tolv har haft enorm nytta av varandra och vårt nätverk genom åren.

Mitt bästa yrkesrelaterade råd till alla, kvinnor som män, är: utveckla och vårda ditt nätverk. Var generös med det och mot det. Bjud på kontakter och våga be om hjälp. Som av en händelse när jag just förbereder blogginlägget har det kommit tre notiser via Linkedin: tre personer i mitt nätverk som frågor om referens, introduktion respektive en rekommendation. Och då tänker jag att det är bevis om något på hur viktigt nätverk är. Nästa gång är det kanske min tur att be om en rekommendation. Det blir då så mycket lättare om man är generös i läge ett och tänker på hur man först själv kan skapa värde och ge, innan man ber om att få.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 1 =