Om att göra skillnad och skapa värde

Gör skillnadJag vill inte kalla mig själv besatt, men jag har en väldigt stark drivkraft. Den drivkraften innebär att jag vill förstå varför. Jag vill känna att jag gör en skillnad, att det jag engagerar mig i gör skillnad. Ställer man det på sin spets så kanske man kan kalla det att jag vill känna att det jag gör är meningsfullt, att jag har en uttalad drivkraft att påverka och göra meningsfulla saker.

Därför blir jag också frustrerad av att hamna i situationer där det jag gör inte gör skillnad, eller där fokus inte ligger på att komma framåt, att åstadkomma meningsfull skillnad. De roligaste projekten i mitt liv har handlat om sådant som gör skillnad. Läs den nypublicerade intervjun med mig på forexecutivewomen.com, där jag pratar om just detta.

Min bok Ljusfinnaren, som jag bland annat tar upp i intervjun, skapar värde i ett större sammanhang och bidrar till Svenska FN-förbundets kampanj FLICKA. Mitt företag Lightfinder har som vision att skapa värde för kunderna, genom att bidra till att fler bra affärsidéer utvecklas och når sina kunder och marknader. Det i sin tur skapar värde för mina kunders kunder. Hur säkrar du att du skapar värde för dig själv, din organisation och andra människor omkring dig?

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − sex =