Önskelista i semestertider

FrankrikeMånga med mig är på väg in i eller har precis påbörjat semestern. Jag hade förmånen att åka iväg en vecka till Frankrike i mitten av juni tillsammans med goda vänner, och hann precis varva ner innan jag nu gör ett ryck innan det är dags på allvar. Jag styr ju mycket av min tid själv men jag har också kundåtaganden som gör att jag måste vara tillgänglig, även i semestertider.

Vad är det som egentligen är meningsfyllt av allt det du gör? Jag vet att jag ogillade ett av de stora reseföretagens slogans: ”Dagarna du minns”. Det var semestern det. Vilket då skulle innebära att de andra ca 335 dagarna på ett år inte var värda att minnas eller var mindre viktiga? Samtidigt kan jag till viss del hålla med, vissa semesterminnen är så extremt starka att de överskuggar annat. Varför? Jag tror att det är för att semesterdagarna skiljer sig från mängden. Du gör andra saker, du gör nya saker, du upplever mer, gör mer sådant som du själv bestämmer att du skall göra, du känner dig fri, du är mer spontan, du är mer närvarande.

Därför är det med glädje som jag kan konstatera att de livsval jag har gjort mer och mer gör att dessa kriterier uppfylls även i vardagen, dvs de andra 335 dagarna på året. Min önskelista inför semestern, för mig själv och för alla andra, är därför att så många dagar som möjligt under det kommande arbetsåret skall vara som semester i bemärkelsen spännande, fyllda av nya upplevelser, nya möten, utveckling, avkoppling, frihet och känsla av meningsfullhet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =