Princip #1: Värde byggs inifrån och ut

valueJag har byggt Lightfinderkonceptet på två grundläggande principer. Det här är den första och den handlar om att allting börjar med dig själv. Det du tänker, säger, gör, ditt förhållningssätt till saker, bygger värde för dig själv och för din omgivning, eller tvärtom beroende på ditt agerande och dina val. För du har oftast ett val och att vara medveten om de valsituationerna är viktigt. För att dra det till sin spets: ”Diskar du kaffekoppen efter dig eller ställer du ner den i diskhon och tänker att någon annan nog tar hand om den?”

Principen innebär att du har ett stort ansvar för din egen utveckling men också för din organisations utveckling och inriktning. Det värde du bygger påverkar andra runt omkring dig och dessa andra tillsammans med dig är ju byggstenarna i er organisation. Det börjar alltid med människorna. Det är människorna i organisationen som skall åstadkomma resultat och nå mål. Värde byggs inifrån människorna i organisationen och hela vägen ut till kunderna och hur varumärket uppfattas där ute av kunderna och andra intressenter.

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] användbart i ledarskapssammanhang så stämmer den första formuleringen väl med principen ”värde byggs inifrån och ut”. Allting börjar med dig själv. Och den andra formuleringen handlar ju om ditt […]

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 12 =