Produktion och relation

Tanka energiTycker du att du är produktiv när du träffar goda vänner, äter lunch med någon du tycker om, fikar med en bekant eller en kollega? Tidigare tyckte jag inte att jag var det, men jag har kommit till insikt som det så fint heter. Min affärsverksamhet består av både produktion och relation. Mitt liv består av produktion och relation. Jag måste producera för att leverera det jag har åtagit mig. Men jag måste också vårda och utveckla mina relationer, relationer som skapar förutsättningar för försäljning, inspiration, energi, goda leverantörssamarbeten och så vidare.

Vilken balans har du mellan produktion och relation? Känner du dig inte tillräckligt duktig om du inte levererar? Tänk då på att du måste bygga relationer och tanka energi för att skapa möjligheter för dig själv framöver att kunna leverera och producera. Stephen Covey, min absoluta favoritförfattare av managementlitteratur alla kategorier, har en variant på det som handlar om att du måste investera i produktionsmedlen, dvs dig själv, för att kunna producera längre fram. Likna det vid en fabrik: om du aldrig smörjer och servar dina maskiner så kommer du till slut inte att kunna producera i din fabrik, för maskinerna går sönder. I bästa fall går de att laga, men det kan kosta mycket att göra det. Bättre då att serva och smörja under tiden, och kanske byta ut någon del om det behövs.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =