Säg det du gör och gör det du säger

Förtroende och tillitTycker du att det är viktigt att man kan lita på en människa? Det tror jag att de flesta svarar ja på. Vill du att andra skall kunna lita på dig?

I ditt ledarskap är det A och O att du går att lita på, för då skapar du tydlighet, minimerar osäkerhet, och då kan medarbetare fokusera på sina uppgifter. De vet var de har dig och vart ni är på väg. Därför älskar jag uttrycket ”Säg det du gör och gör det du säger”. Men vad betyder det då?

”Säg det du gör” handlar om att du är transparent med din agenda. Det finns inga dubbla agendor och du kommunicerar och informerar så människor vet vad som händer. Du har en proaktiv inställning till kommunikation. ”Gör det du säger” handlar om att människor kan lita på att det du åtar dig blir gjort. De kan också lita på att du inte bara pratar om saker utan faktiskt agerar och fullföljer det du säger att du skall göra. Och uppstår förhinder så informerar du om det och har fullgoda skäl för att du t ex inte håller en deadline.

Båda sakerna handlar i grunden om att du har integritet och att inre övertygelse avspeglas i yttre handling. Tänk så effektivt om vi kunde agera så här hela tiden och så mycket som skulle bli gjort!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 3 =