Styrkan i det som är självupplevt

De senaste veckorna har jag verkligen insett vilken styrka som alstras av det som är självupplevt. Ingenting någon berättar för dig, som du läser dig till, eller får dig till livs via seminarier eller kurser kan matcha det. Därför är det också viktigt att våga göra saker utanför sin så kallade komfortzon. Ju fler erfarenheter du får, desto rikare blir du, desto lättare har du för att sätta dig in i olika situationer och andras människors perspektiv.

Den utbildning jag precis har gått, FUGL – Fördjupning Utveckling av Grupp och Ledare, bygger på exakt detta. Det är en upplevelsebaserad utbildning som innebär att man gör det man ska lära sig, man sitter inte och får det i teorin utan i praktiken. Jämför det med att lära dig simhopp. Du kan få instruktioner om hur du ska göra, men det är först när du står på svikten och sedan plumsar i, som du förstår vad det innebär att göra ett simhopp. Så fungerar FUGL. Likaså har jag i mina uppdrag den senaste tiden gjort nya erfarenheter som fått insikter att djupna.

Vad har detta fått för effekt? Jo jag känner mig lugnare och tryggare i dialoger med kunder men också i andra sammanhang. Jag förstår på ett djupare plan och blir mer trovärdig i min coaching. Och sist men inte minst, jag känner en stärkt självkänsla och ett större självförtroende. ”Det här har jag klarat”. Så även om det kan kännas jobbigt innan är det väl värt att testa sina gränser. Det är nämligen alltid som svårast precis innan du har bestämt dig för att gå upp på svikten och göra hoppet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − sexton =