Tidsanda eller livsstil?

tidsanda eller livsstil?Precis som det där med arv och miljö, så kan man diskutera och fundera i det oändliga kring hur stor påverkan tidsandan respektive livsstilen har när det gäller hur människor lever sina liv. Detta har jag funderat på inte minst vad gäller medievanor. Kommer unga människor idag att anpassa sig, och till viss del anamma medievanor som hör till en medelålders livsstil när de blir medelålders, eller tar de med sig sina medievanor in i medelåldern? Det blir väl troligen en mix men hur mycket av det ena och det andra?

Igår när jag var ute på min löprunda mötte jag en man runt 65 – 70 år. Han hade en traditionell rutig gubbkeps på huvudet och sådana där små öronmuffar som äldre män brukar ha till just sådana där kepsar. Jag höll på att bara springa förbi när jag tittade till och då såg att det ju inte var öronmuffar. Det var musiklurar, som han hade klämt på sig ovanpå kepsen.

Så, tidsanda eller livsstil? Och hur mycket påverkas vi i olika åldrar av tidsandan? Uppenbarligen påverkas vi högt upp i åldrarna av tidsandan och tar till oss nya vanor och möjligheter. Förändring sker hela tiden. Sedan kommer väl alltid en viss livsstil finnas bland unga, unga vuxna, småbarnsföräldrar etc, men visst kommer tidsandan påverka hur vi definierar denna livsstil? Det skall bli spännande att se vad som är det livskraftiga och vad som kommer att förändras. Att ha näsa för det kommer att innebära affärsmöjligheter för företag i framkant, startups, men också för alla andra företag som måste se till att arbeta proaktivt för att vara aktuella och relevanta för sina kunder.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =