Ut ur din komfortzon!

Att ta sig utanför komfortzonen är kanske ett slitet uttryck men det håller fortfarande tycker jag. Allting som får dig att utvecklas finns utanför din komfortzon. Vill du växa, lära dig nya saker och utvecklas måste du göra saker som du inte känner dig helt trygg med och som du inte redan kan på dina fem fingrar.

Nu är det snart dags för mig att ta ett rejält kliv utanför komfortzonen. Jag har bestämt mig för att jag ska fördjupa min kompetens inom ledarskap, både för min egen skull och för att utveckla mitt bolag och mitt erbjudande till mina kunder. En utbildning som har varit viktig för min personliga utveckling är UGL, som jag gick redan 2003. Det är Försvarshögskolans utbildning Utveckling av Grupp och Ledare. I februari nästa år tar jag nästa steg och ska gå Försvarshögskolans Fördjupad UGL, en så kallad FUGL. Det är också första steget på vägen att kanske bli UGL-handledare.

Oavsett om jag slutligen lyckas med alla stegen och blir examinerad som UGL-handledare, så är det otroligt spännande att ta första steget och utmana mig själv. Ofta när jag gör den här typen av saker så undrar jag för mig själv vad som driver mig? Jag landar oftast i att det är ett långsiktigt behov av att utvecklas som människa, expandera min komfortzon och skapa mer värde för både mig själv och andra, även om det kortsiktigt är jättejobbigt! Utveckling gör lite ont, men motsatsen gör ännu mer ont, det vill säga avveckling.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − tre =