Utbildningsdags – två veckor FUGL

Söndag kväll och på plats i Vingåker, Båsenberga, för två veckors internat. På schemat står FUGL, Fördjupning av UGL, dvs en fördjupning av grundkursen Utveckling av Grupp och Ledare, som jag gick redan 2003. Det är Försvarshögskolans utbildning och första steget om man planerar att bli handledare i UGL. Och som vanligt när jag ger mig in i någonting nytt, så undrar jag varför jag inte bara kan nöja mig? Det är inte sant att vi människor gillar förändring och utveckling. Det är ju jobbigt och kräver en massa som inte de vanliga hjulspåren kräver.

Det är då det hjälper att ha ett mål som är tillräckligt motiverande. Då överväger det mitt motstånd. Och det hjälper att ha support runt omkring som tror på att det jag gör är bra. Dessutom är det bra att ha berättat om sina planer för andra, för då är det svårare att backa ur. Så här är jag nu!

Så efter en tuff januari och första halva av februari med regn, kyla, inget ljus och känslan av att jag vill gå i ide, så är det faktiskt ändå så att nyfikenheten och lusten att lära mig något nytt börjar ta över. Jag känner mig piggare. Det är vår i sinnet minsann. Jag är riktigt spänd på vad dessa två veckor kommer att innebära. De är del av en plan som jag har lagt för utvecklingen av både mig själv och Lightfinder, så nu hoppar jag ut i det okända!

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du dela i diskussionen?
Bidra gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 + nio =